ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 

Οι μικροελεγκτές αποτελούν μέρος ενός εντυπωσιακού αριθμού προϊόντων τα οποία βρίσκονται γύρω μας. Το αυτοκίνητό μας, τα

τηλεχειριστήριά μας, η τηλεόρασή μας, οι ψηφιακές κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα, τα πλυντήριά μας είναι μερικά από αυτά. Στην ουσία

δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η χρήση μικροελεγκτών στις μέρες μας είναι καθολική και γενικά κάθε προϊόν το οποίο αλληλεπιδρά

με ένα χρήστη περιλαμβάνει ένα μικροελεγκτή, ο οποίος παίζει το ρόλο του «εγκεφάλου» των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Δεν είναι τυχαίο

πλέον, ότι πολλές βιομηχανίες προσανατολίζονται σε εφαρμογές όπου αποτελούνται από ηλεκτρικά κυκλώματα τα οποία ελέγχονται

από μικροελεγκτή σε αντίθεση με την πρακτική του παρελθόντος όπου χρησιμοποιούσαν ογκώδεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC) ή

ηλεκτρονόμους και σύνθετη αλλά μόνιμη λογική. Η χρήση μικροελεγκτών ξεκίνησε πριν από περίπου τριάντα πέντε χρόνια.

Το πρώτο μοντέρνο ενσωματωμένο σύστημα (embedded system) ήταν ο υπολογιστής του διαστημοπλοίου Apollon, ο οποίος

αναπτύχθηκε από τον Charles Stark Draper στο Εργαστήριο Instrumentation Laboratory του ΜΙΤ. Λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της ηλεκτρονικής έγινε δυνατή η βιομηχανική παραγωγή τους με μικρό κόστος.

 

            Η ιδέα για την κατασκευή του Αυτόματου ποτιστικού προήλθε από την ανάγκη κάποιου μαθητή να ποτίσει τον κήπο του τους καλοκαιρινούς μήνες  και με δεδομένο ότι η πίεση του δικτύου στην περιοχή του , την χρονική αυτή περίοδο είναι ιδιαίτερη χαμηλή. Έτσι άρχισε η έρευνα στο εμπόριο για αυτόματα ποτιστικά όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ απλά (μίας εξόδου) ή ήταν εμπορικά και πολύ ακριβά. Έτσι μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο για την κατασκευή ενός αυτόματου ποτιστικού.

 

            Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κατασκευής είναι :

 

1)      Έχει τέσσερα ανεξάρτητα κυκλώματα ποτίσματος

2)      Υπάρχει η δυνατότητα να προγραμματίζονται το κάθε ένα ξεχωριστά

3)      Υπάρχει εβδομαδιαίος προγραμματισμός

4)      Το κάθε κύκλωμα ελέγχεται παράλληλα, και χειροκίνητα με εξωτερικούς διακόπτες.

5)      Σε περίπτωση διακοπής της τάσης τροφοδοσίας δεν χάνεται  το πρόγραμμα .

6)      Εύκολη ρύθμιση της ώρας και των προγραμμάτων με πληκτρολόγιο τεσσάρων κουμπιών

7)      Οθόνη LCD 2Χ16 χαρακτήρων για την εύκολη επικοινωνία με τον χρήστη.

8)      Πρόβλεψη για λειτουργία σε τάση δικτύου (220Vac) ή για 24Vdc

9)      Οπτικές λυχνίες (Led) για την ένδειξη των ενεργειών της συσκευής

 

Η καρδιά της κατασκευής είναι ένας μικροελεγκτής PIC (16F877) που αναλαμβάνει να κάνει όλες της λειτουργίες.  Σύμφωνα με τον πρόγραμμα το κάθε κύκλωμα μπορεί να προγραμματίζεται για πότισμα μόνο μία φορά την εβδομάδα. Σε ενδεχόμενη αναβάθμιση του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε το κάθε κύκλωμα να μπορεί να προγραμματιστεί μέχρι και επτά φορές την εβδομάδα. Επίσης μπορεί να προστεθεί στην κατασκευή , ανιχνευτής υγρασίας του εδάφους  έτσι ώστε ανάλογα με το ποσοστό υγρασίας, το οποίο θα καθορίζεται από τον χρήστη, θα αποφασίζει ο μικροελεγκτής αν θα εκτελεστεί το πρόγραμμα ποτίσματος ή όχι. Γενικά η χρήση του μικροελεγκτή  μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε την λειτουργία της συσκευής στις δικές μας απαιτήσεις.

Πρόκειται για μια εύχρηστη , αποτελεσματική και αρκετά οικονομική κατασκευή που μας επιτρέπει να ποτίζουμε τον κήπο μας εύκολα . Σημειώνουμε ότι με την χρήση μιας τέτοιας κατασκευής ο κήπος μας θα έχει την απαραίτητη τροφοδοσία σε νερό άσχετα αν εμείς απουσιάζουμε για διακοπές .

Το πρόβλημα του μαθητή λύθηκε οριστικά και τώρα μπορεί να ποτίζει τον κήπο του τμηματικά (λόγο της χαμηλής πίεσης) αλλά και σε ώρα (μεσάνυχτα) που δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση νερού και οι συνθήκες ποτίσματος είναι πολύ καλύτερες.

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

 

Το κύκλωμα του Ηλεκτρονικού Μέτρου φαίνεται στο παράρτημα Α.

Το πρώτο βήμα που υλοποιήσαμε ήταν να καταγράψουμε τις δυνατότητες της συσκευής ή με άλλα λόγια τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τα οποία αναφέρονται ποιο πάνω. Στη συνέχεια σχεδιάστηκε σε πρόγραμμα ORCAD το αναλυτικό σχέδιο της συσκευής. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα EAGLE για να μετατρέψουν το αναλυτικό σχέδιο στην αντίστοιχη πλακέτα. Οι παραπάνω εργασίες ήταν επίμονες

και χρονοβόρες. Γνωρίζαμε όμως ότι ήταν πολύ σημαντικές για την επιτυχία της κατασκευής. Γι’ αυτό οι μαθητές διαδοχικά έκαναν ελέγχους για τον εντοπισμό λαθών ώστε να επέμβουμε και στο τέλος να έχουμε μια σωστά σχεδιασμένη.

Με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού περάσαμε στην φάση εκτύπωσης της πλακέτας. Η εκτύπωση έγινε με τη φωτογραφική μέθοδο. Εκτύπωση του σχεδίου πάνω σε διαφάνεια, έκθεση για 4 min σε υπεριώδη ακτινοβολία, εμφάνιση του σχεδίου πάνω σε φωτοευαίσθητη πλακέτα  και τέλος η αποχάλκωση.

 

    Το κύκλωμα αποτελείται :

Α) Το τροφοδοτικό ,το οποίο περιλαμβάνει ένα μετασχηματιστή για να μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ (220Vac). Ο μετασχηματιστής χρησιμοποιείται για  τον υποβιβασμό της τάσης. Επίσης το τροφοδοτικό αποτελείται από τη γέφυρα ανόρθωσης, το LM7805 για την σταθεροποίηση της τάσης  και τέλος την μπαταρία για την τροφοδοσία του κυκλώματος σε περίπτωση διακοπής της τάσης τροφοδοσίας. Μπορούμε να παραλείψουμε τον μετασχηματιστή και να συνδέσουμε τάση 12Vdc ή 24Vdc με μια αντίσταση σε σειρά.  Η δίοδος στην έξοδο του τροφοδοτικού πριν την μπαταρία έχει σαν σκοπό να εμποδίσει την εκφόρτιση της μπαταρίας σε περίπτωση διακοπής της τάσης προς το μέρος του σταθεροποιητή. Αυτή η δίοδος δημιουργεί μια πτώση τάσης 0,7V  (δηλαδή η τάση στην μπαταρία θα ήταν 5-0,7=4,3V) . Για το λόγο αυτό βάζουμε στην γείωση του LM7805 μια δίοδο Zener περίπου 1-1,5V με συνέπεια η τάση σταθεροποίησης του LM7805 στην έξοδο να πάρει την τιμή   5+ Vz  . Με τον τρόπο αυτό αντισταθμίζουμε την πτώση τάση που δημιουργεί η δίοδος στην έξοδο.

Επίσης για να έχουμε την ελάχιστή κατανάλωση και βέβαια την μεγαλύτερη διάρκεια αυτονομίας από την μπαταρία σε περίπτωση διακοπής της τάσης τροφοδοσίας , καλό είναι η τροφοδοσία της οθόνης LCD να γίνει πριν από την δίοδο που βρίσκεται στην έξοδο του τροφοδοτικού. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια αυξάνει δραματικά η διάρκεια της αυτονομίας μιας και η κατανάλωση του μικροελεγκτή είναι πάρα πολύ μικρή ,ενώ η κατανάλωση του φωτισμού της οθόνης είναι πολύ μεγάλη.

Β) Το κύκλωμα του μικροελεγκτή PIC16F877 με τα δύο κυκλώματα χρονισμού. Το πρώτο με τον κρύσταλλο των 4ΜΗz συγχρονίζει την ταχύτητα εκτέλεσης των εντολών του προγράμματος , ενώ το δεύτερο με τον κρύσταλλο των 3,324MHz χρησιμοποιείται σαν αναφορά για την λειτουργία του ρολογιού πραγματικού χρόνου που διαθέτει η κατασκευή.

Γ) Τα κυκλώματα εξόδου. Είναι τέσσερα ίδια τμήματα για τον έλεγχο των τεσσάρων εξόδων (Βαλβίδων του νερού). Ο κάθε ένας ρελές εξόδου οδηγείται από ένα οδηγό τρανζίστορ BD231.H χρήση των ρελέ εκτός της ηλεκτρικής απομόνωσης που δημιουργεί μεταξύ του μικροελεγκτή και του κυκλώματος ισχύος έχει και ένα ακόμα πλεονέκτημα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαλβίδες με διαφορετικές τάσεις τροφοδοσίας. Έχουμε την ευχέρεια να προσαρμόσουμε βαλβίδες ανεξάρτητα από την τάση τροφοδοσίας (12Vdc, 24Vdc, 220Vac ).

Δ) Το πληκτρολόγιο με την οθόνη LCD , 2Χ16 χαρακτήρων. Όπως μπορούμε να δούμε από το σχεδιάγραμμα έχουμε τέσσερα πλήκτρα πολύ απλά συνδεδεμένα στον μικροελεγκτή και την απλή σύνδεση της οθόνης που γίνεται αφού συμβουλευτούμε τα δεδομένα της (Παράρτημα Β). 

Αφού ανοίξουμε τις τρύπες στην πλακέτα ,ακολουθεί η συναρμολόγηση. Είναι μια διαδικασία εύκολη λόγο των σχεδίων που έχουμε από το EAGLE ,αλλά χρειάζεται προσοχή για την τοποθέτηση των υλικών με τις σωστές τιμές. Τελευταία τοποθετούμε στην πλακέτα τον μικροελεγκτή.O προγραμματισμός του μικροελεγκτή έγινε με μια πολύ απλή πλακέτα που κατασκευάσαμε χρησιμοποιώντας την ικανότητα των  μικροελεγκτών της Microchip για προγραμματισμό χωρίς να

 

αφαιρούμε τον μικροελεγκτή από την πλακέτα εφαρμογής (In circuit programming) ,αρκεί να έχουμε προβλέψει να δημιουργήσουμε τον σχετικό κονέκτορα με τις πολύ λίγες συνδέσεις (βλεπ. www.microchip.com)

Αφού ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση της κατασκευής την τοποθετούμε στο κουτί της και είμαστε έτοιμοι για τις πρώτες δοκιμές. Η ομάδα κατασκεύασε δύο συσκευές. Μία μέσα σε ειδικό κουτί από διαφανές πλαστικό κατάλληλο για την παρουσίαση σε έκθεση και μία σε μια πιο συμπαγή κατασκευή κατάλληλη για πραγματική χρήση. Το πλαστικό κουτί κατασκευάστηκε από πλέξυ-γκλας  κομμένο σε κατάλληλες διαστάσεις και συναρμολογήθηκε με χειροποίητες γωνιές αλουμινίου.

 

 

 

Το πρόγραμμα του μικροελεγκτή PIC16F877 αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα:

 

1.      Το τμήμα που υλοποιεί και απεικονίζει στην οθόνη  το ρολόι πραγματικού χρόνου με τις επτά ημέρες της εβδομάδας. Στο ίδιο τμήμα αναπτύσσεται και ο κώδικάς ρυθμίσεων του ρολογιού με την χρήση των πλήκτρων.

2.      Το αρχικό τμήμα στο οποίο γίνονται οι απαραίτητες ρυθμίσεις στον μικροελεγκτή που απαιτούνται για την ανάπτυξη των λειτουργιών του κυκλώματος . Επίσης αναπτύσσεται και ο βασικός βρόχος που καλεί όλα τα υπόλοιπα τμήματα τόσο για την λειτουργία του ρολογιού όσο για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των τεσσάρων βαλβίδων.

3.      Το κώδικα των διακοπών. Το τμήμα αυτό του κώδικα καλείται από τα πλήκτρα και αποθηκεύει τις ρυθμίσεις (των χρόνων ενεργοποίησης – απενεργοποίησης)   που τοποθετεί ο χρήστης της συσκευής σε συνεργασία με την οθόνη LCD για τα τέσσερα κυκλώματα.

4.      Το τμήμα του προγράμματος που διαχειρίζεται τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η εμφάνιση ,οι αλλαγές των τιμών και το πέρασμα στην επόμενη παράμετρο.

5.      Το τμήμα που αποτελείται από τον κώδικα με τον οποίο αποθηκεύονται οι παράμετροι που επιλέγονται από τον χρήστη στην EEPROM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΑΚΕΤΑ  ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ

 

      Για την επίδειξη της λειτουργίας της συσκευής αυτομάτου ποτίσματος η ομάδα των μαθητών σχεδίασε και κατασκεύασε μακέτα επίδειξης. Η μακέτα είναι η μικρογραφία ενός κήπου ,το πότισμα του οποίου έχει αναλάβει η συσκευή αυτόματου ποτίσματος. Για το πότισμα του κήπου χρησιμοποιούνται και τα τέσσερα κυκλώματα του ποτιστικού.

 

 

Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιήσαμε για την κατασκευή της μακέτας είναι στην πλειοψηφία του ανοξείδωτα για το λόγο ότι το νερό είναι το κύριο στοιχείο που θα    

 

χρησιμοποιήσουμε. Με τα ανοξείδωτα υλικά θα αποφύγουμε την οξείδωση της κατασκευής. Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο δάπεδο της κατασκευής έτσι ώστε το νερό του ποτίσματος (με τις ανάλογες κλίσεις) να συγκεντρώνεται σε δεξαμενή και να χρησιμοποιείται και πάλι. Δημιουργείται ένα κλειστό κύκλωμα στη ροή του νερού ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες για την επίδειξη της συσκευής σε εκθεσιακό χώρο.

Η κατασκευή της μακέτας δυσκόλεψε αρκετά τους μαθητές μας. Τόσο οι απαιτήσεις ειδικών συγκολλητικών συσκευών ,όσο και οι τεχνική των κολλήσεων οδήγησαν σε δύο αποτυχημένες προσπάθειες κατασκευής της μακέτας. Η τρίτη προσπάθεια  μας έδωσε το αναμενόμενο σχεδιαστικά αποτέλεσμα.

Εκτός όμως από την μεταλλική κατασκευή η μακέτα εξοπλίστηκε με τα τέσσερα απαραίτητα κυκλώματα ποτίσματος κατασκευασμένα από εύκαμπτο ειδικό λάστιχο ποτίσματος πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένα τα μπεκ ποτίσματος. Στο κάθε  κύκλωμα τοποθετήθηκε ειδική ηλεκτροβάνα η οποία ελέγχεται από την συσκευή ποτίσματος.

Για την ομαλή ροή του νερού στο κλειστό κύκλωμα ποτίσματος χρησιμοποιήθηκαν δύο αντλίες νερού (μία αντλία για δύο κυκλώματα ποτίσματος). Στην πράξη έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε :

Α)Την πίεση του δικτύου και τέσσερις ηλεκτροβάνες.

Β)Τέσσερις αντλίες και καμία ηλεκτροβάνα (νερό από δεξαμενή) Αντί για ηλεκτροβάνες χρησιμοποιούμε ξεχωριστές αντλίες για κάθε κύκλωμα .

 

Τέλος για την τροφοδοσία των αντλιών κατασκευάστηκε τροφοδοτικό AC/DC 12V/5A για την τροφοδοσία των αντλιών και τροφοδοτικό AC/AC (220Vac/24Vac) για την τροφοδοσία στις ηλεκτροβάνες . Να σημειώσουμε ότι έχουμε την ευχέρεια να χρησιμοποιήσουμε για το πότισμα ηλεκτροβάνες με διαφορετικές τάσεις λειτουργίας (12Vdc, 24Vdc, 220Vac κ.τ.λ) κάνοντας πολύ μικρές μετατροπές με πολύ μικρό κόστος.

Στα συστήματα αυτά επειδή χρησιμοποιούνται σε κήπους και είναι πολύ πιθανό να έρθουν σε επαφή με παιδιά και με άτομα  για λόγους ασφαλείας χρησιμοποιούνται χαμηλές τάσεις τροφοδοσίας (μικρότερες των 48V).

 

 

 

 

HARDWARE

Πύλες μετάλλου και high-k

Για τα τελευταία 40 χρόνια, οι κατασκευαστές microchip κατασκευάζουν τις πύλες, τα δομικά στοιχεία των τρανζίστορ, από πυρίτιο. Οι Intel, IBM και AMD όμως σχεδιάζουν πλέον, ξεχωριστά η μία απ' την άλλη, να χρησιμοποιήσουν νέα υλικά που μειώνουν δραματικά τις απώλειες ισχύος και κατ' επέκταση βελτιώνουν ανάλογα τις επιδόσεις.

Η "Silicon Valley" δεν θα αλλάξει όνομα, καθώς το πυρίτιο θα παραμείνει το βασικό συστατικό των ημιαγωγών. Οι πύλες ωστόσο θα φτιάχνονται πλέον από μέταλλο και το λεπτό στρώμα που βρίσκεται ανάμεσα στην πύλη και το υπόλοιπο transistor, το ονομαζόμενο gate oxide, θα έχει επίσης διαφορετική σύνθεση.

Η Intel σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία στη νέα σειρά Penryn, τα οποία αναμένονται αυτό το χρόνο και κατασκευάζονται στα 45nm. Ήδη μάλιστα επέδειξε ορισμένα πρωτότυπα σε δημοσιογράφους και αναλυτές.


Μια φωτογραφία ενός πειραματικού tri-gate τρανζίστορ της Intel.
Επιτρέπει σε περισσότερα ηλεκτρόνια να περάσουν απ' την πηγή στον απαγωγό,
με αποτέλεσμα μεγαλύτερες ταχύτητες και λιγότερες διαρροές.
Ο σχεδιασμός αυτός διαφέρει ριζικά απ' αυτόν των κλασικών transistor.
Οι δομές που μοιάζουν με φράχτες και εκτείνονται από αριστερά προς τα δεξιά είναι οι πύλες του transistor.
Οι μικρότερες δομές που τις κόβουν κάθετα είναι οι πηγές και οι απαγωγοί.



Οι IBM και AMD επίσης σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν πύλες μετάλλου και "high-k" οξίδια πυλών (gate oxides) για τα chip των 45nm το 2008. Τα υλικά "high-k" μπορούν να διατηρήσουν μεγαλύτερο ηλεκτρικό φορτίο από άλλα υλικά. Εξάλλου, οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει στη συνεργασία πάνω στην έρευνα για μελλοντικές τεχνικές κατασκευής chips. Έχουν άλλωστε ήδη συνεργαστεί μαζί με τις Toshiba και Sony για τον Cell του PS3.

Λίγα λόγια για την νέα τεχνολογία

Όσο τα τρανζίστορ γίνονται μικρότερα, ένα σημαντικό πρόβλημα είναι οι διαρροές ρεύματος. Όσο το διηλεκτρικό τωνπυλών μικραίνει -και αναφερόμαστε σε πάχος της τάξης των 5 ατόμων- το ρεύμα διαρρέει έξω απ' αυτό δημιουργώντας μια κατάσταση όπου το τρανζίστορ δεν είναι ξεκάθαρα σε "0" ή "1". Μια άλλη παρενέργεια είναι η αύξηση της εκλυόμενης θερμότητας.

Η απάντηση σε αυτό είναι οι μεταλλικές πύες και τα higk-k διηλεκτρικά. Τα high-k μπορούν να γίνουν πιο παχιά απ' τα πυριτίου, μειώνοντας τις διαρροές. Το υλικό στο οποίο βασίζονται τα διηλεκτρικά αυτά είναι το Άφνιο (Hafnium, περιοδικός πίνακας, στοιχείο 72) αλλά περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή σύσταση των νέων τρανζίστορ αποτελούν μάλλον βιομηχανικό μυστικό για την ώρα.

Οι IBM και AMD σκοπεύουν να κατασκευάσουν τους νέους ημιαγωγούς χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται "λιθογραφία εμβύθισης (ή εμβάπτισης)" - immersion lithography, όπου οι γραμμές στο chip χαράσσονται ενώ αυτό βρίσκεται μέσα σε απιονισμένο νερό.

Η Intel πιθανότατα δε θα χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνική τουλάχιστον μέχρι να φτάσει στα 32nm και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί εργαλεία ξηρής λιθογραφίας των 193nm.

 

 

                                    Μικροελεγκτές

 

Οι μικροελεγκτές αποτελούν μέρος ενός εντυπωσιακού αριθμού προϊόντων τα οποία βρίσκονται γύρω μας. Το αυτοκίνητό μας, τα

τηλεχειριστήριά μας, η τηλεόρασή μας, οι ψηφιακές κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα, τα πλυντήριά μας είναι μερικά από αυτά. Στην ουσία

δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η χρήση μικροελεγκτών στις μέρες μας είναι καθολική και γενικά κάθε προϊόν το οποίο αλληλεπιδρά

με ένα χρήστη περιλαμβάνει ένα μικροελεγκτή, ο οποίος παίζει το ρόλο του «εγκεφάλου» των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Δεν είναι τυχαίο

πλέον, ότι πολλές βιομηχανίες προσανατολίζονται σε εφαρμογές όπου αποτελούνται από ηλεκτρικά κυκλώματα τα οποία ελέγχονται

από μικροελεγκτή σε αντίθεση με την πρακτική του παρελθόντος όπου χρησιμοποιούσαν ογκώδεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC) ή

ηλεκτρονόμους και σύνθετη αλλά μόνιμη λογική. Η χρήση μικροελεγκτών ξεκίνησε πριν από περίπου τριάντα πέντε χρόνια.

Το πρώτο μοντέρνο ενσωματωμένο σύστημα (embedded system) ήταν ο υπολογιστής του διαστημοπλοίου Apollon, ο οποίος

αναπτύχθηκε από τον Charles Stark Draper στο Εργαστήριο Instrumentation Laboratory του ΜΙΤ. Λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της ηλεκτρονικής έγινε δυνατή η βιομηχανική παραγωγή τους με μικρό κόστος.

 

Δυνατότητες – Πλεονεκτήματα

Οι δυνατότητες των σύγχρονων μκροελεγκτών καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των

εφαρμογών της βιομηχανίας. Πιο αναλυτικά, οι περισσότεροι μικροελεγκτές έχουν δυνατότητες πολλαπλών αναλογικοψηφιακών μετατροπών

(ADC είσοδοι) για λήψη μετρήσεων από όλων των ειδών αισθητήρων που υπάρχουν

στην αγορά, έλεγχο κινητήρων (συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος, βηματικούς κ.λπ.) με χρήση διαμόρφωσης εύρους παλμού (Pulse- Width Modulation PWM) και δυνατότητα προγραμματισμού κατευθυντών PID

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΔ'9

 «και ένας άλλος άγγελος είπε : «όποιος προσκυνάει το θηρίο και το είδωλο αυτού και δεχθεί το χάραγμα του θηρίου στο μέτωπό του ή στο χέρι του, θα πιει από το ποτήρι του θυμού του Θεού και θα βασανισθεί με φωτιά και θειάφι μπροστά στους άγιους αγγέλους και μπροστά από το Αρνί. Και ο καπνός του βασανισμού τους θα ανεβαίνει αιώνια και δεν θα έχουν ανάπαυση ούτε μέρα ούτε νύχτα αυτοί που προσκυνούν αυτό το θηρίο ή το είδωλό του ή που χαράσσουν το όνομα του θηρίου πάνω τους.»


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΡΙΟΥ ΤΣΙΠ - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Πληθαίνουν συνεχώς οι μαρτυρίες που θέλουν το χάραγμα του Αντίχριστου να είναι το ηλεκτρονικό «χάραγμα» και δηλαδή το σημάδεμα όλων ή ενός μεγάλου μέρους του ανθρώπινου πληθυσμού της γης με την εμφύτευση μιας ηλεκτρονικής ταυτότητας ή μικροτσίπ (microchip) στο χέρι ή στο μέτωπο (υποδόρια κατά πάσα πιθανότητα). Βέβαια, αυτό δεν προκύπτει αναγκαστικά από το χωρίο της αποκάλυψης, αλλά ο νους είναι ωραίο να τρέχει (χωρίς φοβίες)…

Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας μεθόδου είναι πάρα πολλά όπως π.χ. 

1. η εφ’ όρου ζωής κατοχής της ηλεκτρονικής ταυτότητας από τον φορέα  ιδιώτη

2. η δυνατότητα ενσωμάτωσης σε αυτήν πλήθος άλλων πιστοποιητικών όπως φορολογικής δήλωσης, πτυχίων, διπλωμάτων οδήγησης, πιστοποιητικών γέννησης, γάμου, πλαστικού χρήματος κ.λ.π. με συνέπεια την αφάνταστη διευκόλυνση του φορέα σε όλες τις δημόσιες και μη συναλλαγές του.

3. η εγκυρότητα της πληροφορίας αλλά κυρίως η δυσκολία αφαίρεσης ή απώλειας της

4. η διεθνής αξία της

5. η απαράμιλλη ταυτοποίηση φορέα και μικροτσίπ (μοναδικότητα)

6. ευκολία παρακολούθησης του φορέα μέσω συναλλαγών, μετακινήσεων όπως π.χ. στα αεροδρόμια διότι (όπου είναι η ταυτότητα εκεί βρίσκεται και ο φορέας) και δηλαδή κάτι ανάλογο με τις ταυτότητες που χρησιμοποιούνται στα ζώα του φυσικού περιβάλλοντος όταν θέλουν να τα μελετήσουν οι βιολόγοι.

7. η ευκολία αλλαγής των στοιχείων της ταυτότητας, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, εφόσον καταργείται η κανονική γραφειοκρατία και πλέον μιλάμε για ηλεκτρονική «γραφειοκρατία» η οποία θα απαιτεί την χρήση της υψηλής τεχνολογίας για την κατασκευή του τσιπ και την υποδόρια «εμφύτευση»

8. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω και τα περισσότερα στοιχεία δείχνουν, το κύριο πλεονέκτημα εφόσον ζούμε σε άκρως καπιταλιστική – καταναλωτική κοινωνία, είναι η ευκολία οικονομικής συναλλαγής των ανθρώπων με ΑΤΜ τραπεζών, με ταμεία μαγαζιών κ.λ.π.. Στο μέλλον πιθανότατα το «τσιπάκι» να αποτελεί το κυρίως «πλαστικό χρήμα » που θα βρίσκεται πάνω στον φορέα – καταναλωτή άνθρωπο.


ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΤΣΙΠΑΚΙ – ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Κάποτε ένας θρησκευόμενος είχα συζητήσει στον γράφων γι’ αυτό το θέμα και τον είχε εντυπωσιάσει. Ψάχνοντας μόνος του, κατόπιν ο δεύτερος, είχε βρει αρκετά στοιχεία που αφορούν και αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, αλλά δεν υπήρχαν 100% έγκυρες πηγές. (αναφορές μιλούσαν για τη την τοποθέτηση μικροτσίπ στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο με σκοπό την συναλλαγή των ανθρώπων με πρωτοπόρα ΑΤΜ τραπεζών στην Αυστραλία & ΗΠΑ ). Γι’ αυτό και δεν θα παρουσιαστούν σε αυτήν την σελίδα αποδεικτικά στοιχεία, (τουλάχιστον όχι πριν υπάρξουν αυτά κατά 100%) για να αποδειχτεί, ότι πράγματι στο μέλλον τέτοια μορφή θα έχουν οι ταυτότητες, και δηλαδή την ηλεκτρονική και μάλιστα, σε τέτοια μορφή που να ταυτίζονται αρκετά ή πλήρως με την ρήση της προφητείας του Ιωάννη. Δεν θα γίνει προ στιγμή, αναφορά σε ταυτότητες ή «τσιπάκια» για τους ανθρώπους, παρόλο ότι σε εφημερίδες και τεχνολογικά περιοδικά του παρελθόντος αναφέρονται δοκιμές επιστημόνων για την εφαρμογή υποδόριων μικροτσίπ στον άνθρωπο.

Ο προθάλαμος αυτού του σχεδίου (ή της τεχνολογικής εξέλιξης, αν μπορεί να λεχθεί έτσι) που θα οδηγήσει στην εφαρμογή ηλεκτρονικών υποδόριων μικροτσίπ στους ανθρώπους, είναι τα ζώα. Δηλαδή το σχέδιο εφαρμογής αυτών των ταυτοτήτων, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πλέον σε ΟΛΑ τα οικιακά ζώα π.χ. σκύλους, γάτες, φίδια, ΕΝΤΟΜΑ κ.λ.π. σύμφωνα με απόφαση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ. Η εφαρμογή στα έντομα αποδεικνύει το μέγεθος της προσπάθειας αλλά και το ελάχιστο φυσικό μέγεθος των μικροτσίπ.

 

Θα αναρωτηθεί κανείς:

- γιατί να εφαρμοσθεί κάτι τέτοιο στα οικιακά ζώα και όχι κατευθείαν στον άνθρωπο;

Γιατί

- α) τα ζώα θα αποτελέσουν και το χώρο πειραματισμού του νέου τύπου ταυτότητας, αν δεν τον έχουν αποτελέσει ήδη (βλέπε τρελές αγελάδες, κατά φήμες αν και μάλλον απίθανο)

- β) κάνοντας δοκιμή στα ζώα και ιδίως στα οικιακά επιτυγχάνεται επίσης με άριστο τρόπο η εξοικείωση των ανθρώπων (μελλοντικών φορέων) με την ιδέα της ηλεκτρονικής ταυτότητας. Παρακάτω θα δείτε ότι η μέθοδος έχει 10 χρόνια που εφαρμόζεται στην Αμερική (που αλλού άραγε), 7-8 χρόνια στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια στην επαρχία. (κατά φήμες πάλι αυτή την προσπάθεια εξοικείωσης των πολιτών – ανθρώπων με το σημάδεμα στο χέρι, όπως λέει ο Ιωάννης, εκφράζει και η πανταχού πλέον χρήση περικαρπίων και σφραγίδων στα χέρια ανθρώπων σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις & επιχειρήσεις, νυχτερινά μαγαζιά, κλαμπ κ.λ.π. που άρχισε να εφαρμόζεται πριν 1-2 δεκαετίες)

Θέλοντας λοιπόν να παρουσιαστούν, αποδεδειγμένα πλέον, αυτό που ίσως αποτελεί τον προθάλαμο για την εφαρμογή της υποδόριας ηλεκτρονικής (μικροτσίπ – κύκλωμα) ταυτότητας στους ανθρώπους, δημοσιεύεται  άρθρο της Κυριακάτικης ελευθεροτυπίας της 20/05/2001 που αφορά τις ηλεκτρονικές υποδόριες ταυτότητες για κατοικίδια ζώα.

Ας προσέξει ο κυβερνοταξιδιώτης ότι το άρθρο ανάμεσα στα άλλα αναφέρει πως:

1. μια πιθανή χρήση του μικροτσίπ θα είναι η εύρεση των αφεντάδων των αδέσποτων ζώων

2. το μικροτσίπ για τα κατοικίδια δεν παρουσιάζει παρενέργειες ούτε νεοπλασίες

Ίσως σε περίπτωση που εφαρμοσθεί στον άνθρωπο, να υπάρξουν δυσάρεστα αποτελέσματα απ’ ότι μας λέει η προφητεία (υποθέτοντας ότι υπάρχει ταύτιση προφητείας και ηλεκτρονικής ταυτότητας. Ο γράφων πιστεύει ότι υπάρχει ταύτιση κατά 50%.)


 ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΤΣΙΠ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

 Στο κάτωθι άρθρο σελίδα του CNN θα δείτε το εκπληκτικό όντως επιτυχημένο 2ο πείραμα που διεξήχθη προς την κατεύθυνση της επικοινωνίας του ανθρώπινου είδους με τον υπολογιστή μέσω ενός υποδόριου ολοκληρωμένου κυκλώματος (τσιπ) εμφυτευμένο στο χέρι του ανθρώπου που επιτεύχθηκε μέσω τοπικής αναισθησίας και εμφύτευσης διάρκειας 15 μόλις λεπτών. Οι εξελίξεις του μέλλοντος θα μειώσουν σίγουρα κι άλλο το χρονικό όριο κι ίσως κάποτε οι άνθρωποι να κουβαλούν μέσα τους ένα τέτοιο μόλις γεννιόνται. Ο επιστήμονας αυτός δεν δήλωσε το όνομα της εταιρίας παραγωγής του τσιπ. Μετά το πείραμα από όπου περνούσε στο πανεπιστήμιο οι υπολογιστές τον χαιρετούσαν με το όνομά του και πήγαιναν σε δικτυοσελίδες της προτίμησής, οι πόρτες άνοιγαν αυτόματα, δίχως ο εν λόγω επιστήμονας να χρειάζεται να κουνήσει ούτε το δακτυλάκι του.. Αν το τσιπάκι αυτό δεν του αφαιρούνταν εντός του χρονικού ορίου 10 ημερών ο οργανισμός του θα το αποδέχονταν ως δικό του !!!δημιουργώντας επίπονη και χειρουργική την προσπάθεια αφαίρεσής του.

Προβλήματα – Θετικά στοιχεία: κατά τον καθηγητή το πρόβλημα που πηγάζει από την χρήση ενός εν λόγω τσιπ είναι ότι ο εργαζόμενος σε μια εταιρία θα μπορεί να είναι αντικείμενο παρακολούθησης από το αφεντικό του ακόμα και στην τουαλέτα (μόνο από το αφεντικό του; Και μόνο στην τουαλέτα; ) ενώ σαν θετική πλευρά βλέπει ο άνω καθηγητής το ότι ένας που έχει κατηγορηθεί π.χ. για παιδοφιλία δεν θα μπορεί να πλησιάσει ένα σχολείο διότι τότε αυτομάτως θα ενεργοποιούνται συναγερμοί….χμ ….(πραγματικά γελοίο το επιχείρημα περιθωριοποίησης που έθεσε)

Θα μπορούσε άραγε το Θηρίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη να είναι μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας (Υπολογιστής – COMPUTER) εις το δίκτυο αφού το πιθανότερο θα είναι στο απώτερο μέλλον όλοι να είμαστε στο δίκτυο 24 ώρες το 24ωρο και συνεπώς το χάραγμα του Ιωάννη να μην είναι τίποτα άλλο από το εμφυτεύσιμο ολοκληρωμένο κλειστό κύκλωμα μέσου του οποίου τα είδωλα (οικιακοί υπολογιστές) του Θηρίου να μετατρέπουν τον άνθρωπο εις αντικείμενο εκτέλεσης διατεταγμένων εντολών του κεντρικού Θηρίου (υπολογιστή) μέσω μιας αμφίδρομης ηλεκτρονικής σχέσης; το μέλλον θα δείξει… αν και μια τέτοια εκδοχή, φυσικά, θεωρείται απίθανη…η θρησκεία είναι μεταφυσική και όχι υπολογιστές και μηχανήματα….

 

Γιατί Ολοκληρωμένα Κυκλώματα;

 

 

 

         Εξοικονόμηση χώρου

         10,000,000 στοιχεία σε ένα τσιπ

         Εξοικονόμηση ισχύος

         Φορητές συσκευές π.χ. Τηλέφωνα

         Χαμηλότερο κόστος παραγωγής

         Πιο ταχύ στοιχεία & συστήματα!

         Αξιοπιστία

Προετοιμασία του Δίσκου (Wafer)

         Κόκκος καθαρού κρυστάλλου Si αναρτάται σε δοχείο με λιωμένο Si

         Τραβιέται σιγά σιγά ενώ περιστρέφεται

         Λειαινάρεται στη σωστή διάμετρο

         Τεμαχίζεται κύλινδρος Si (ενός κρυστάλλου)

         10-30cm διάμετρο

         Wafer ~200-600μm πάχους

         Νόθευση (doping

 

 

Τι στοιχεία βρίσκονται σε Ολοκληρωμένα Κυκλώματα;

         Αντιστάσεις

         Τρανζίστορ

         Σύρματα

         Δίοδοι

         Πυκνωτές

 

 

 

          μάσκα από γυαλί και χρώμιο

         Σμίκρυνση σχεδίου

         Φωτοευαίσθητο στρώμα σε όλη τη επιφάνεια

         Εκτίθεται σε χημικά που χαράσσουν ευαίσθητες περιοχές

           μάσκα από γυαλί και χρώμιο

         Σμίκρυνση σχεδίου

         Φωτοευαίσθητο στρώμα σε όλη τη επιφάνεια

         Εκτίθεται σε χημικά που χαράσσουν ευαίσθητες περιοχές

 

 

 

Φωτολιθογραφία

 

 

1. Τι είναι η ηλεκτρονική Σήμανση;
Είναι μια μέθοδος ηλεκτρονικής Σήμανσης και Καταγραφής των ζώων.


* 2. Γιατί πρέπει να σημαίνονται και καταγράφονται τα ζώα;
α) Για να τα επιστρέψουμε στον ιδιοκτήτη τους, αν χαθούν.
β) Για να εξαλείψουμε τις κλοπές.
γ) Για να μειώσουμε τα εγκαταλελειμένα και παρατημένα ζώα.
δ) Για να περιορίσουμε το πρόβλημα των αδεσπότων.
ε) Για να παρακολουθήσουμε την μέχρι τώρα ανεξέλεγκτη διακίνηση ζώων.


* 3. Δε μπορώ να το σημάνω με άλλους τρόπους;
Είναι σχεδόν ανώδυνη μέθοδος, δεν απαιτεί αναισθησία, είναι μόνιμη, δεν αλλοιώνεται και είναι η μοναδική αξιόπιστη και εφαρμόσιμη διεθνώς.


* 4. Πώς γίνεται;
Γίνεται από τον κτηνίατρό σας με έναν τρόπο που μοιάζει με το συνήθη εμβολιασμό. Με τη βοήθεια συσκευής που θυμίζει σύριγγα τοποθετείται κάτω από το δέρμα του ζώου σας ( υποδόρια), μια μικροσκοπική ηλεκτρονική κάψουλα.


* 5. Σε ποιό σημείο του ζώου τοποθετείται;
Το καταληλότερο σημείο είναι το αριστερό μέρος του τραχήλου, έμπροσθεν της αντίστοιχης ωμοπλάτης.


* 6. Μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο ζώο μου.;
Αν ακολουθηθούν οι οδηγίες και οι στοιχειωδεις κανόνες ασηψίας τα πιθανά προβλήματα μηδενίζονται. Οι μικροσκοπικές κάψουλες είναι φτιαγμένες από υλικό που δεν προκαλεί αντίδραση στον οργανισμό.


* 7. Μπορεί η καψουλα να φύγει από τη θέση της;
Υπάρχουν λίγες αναφορές διεθνώς για πιθανή μετακίνηση του microchip σε άλλο σημείο του σώματος.


* 8. Αν το ζώο μου έχει ήδη σημανθεί με άλλο τρόπο, πρέπει να του κάνω και ηλεκτρονική σήμανση;
Κανένας άλλος τρόπος δεν αναγνωρίζεται από την Ελληνική νομοθεσία. Συνεπώς στο ζώο πρέπει να τοποθετηθεί και microchip.


* 9. Αν το ζώο έχει ήδη σημανθεί σε άλλη χώρα;
α) Ο κτηνίατρος θα επιβεβαιώσει την καταγραφή με το ειδικό μηχάνημα ( scanner – reader) που διαθέτει.
β) Θα αποστείλει το συγκεκριμένο αριθμό στη τρέχουσα ελληνική τράπεζα δεδομένων
γ) Μπορεί, με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη και ειδικότερα αν δεν ανιχνεύεται η προηγούμενη κάψουλα, να επανασημάνει το ζώο για μεγαλύτερη ασφάλεια.


* 10. Από πότε τίθεται σε ισχύ η συγκεκριμένη νομοθεσία και σε πόσο χρόνο πρέπι να έχω σημάνει το ζώο μου;
Η νομοθεσία είναι ΗΔΗ σε ισχύ (Νοέμβριος 2003) και προβλέπει περιθώριο εφαρμογής 6 μηνών.


* 11. Η νομοθεσία αφορά και τις γάτες;
Ο νομοθέτης ορίζει μόνο για τους σκύλους.
Ολα όμως τα ζώα μπορούν και πρέπει να σημαίνονται και καταγράφονται για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία αυτή.
Ειδικότερα το microchip απαιτείται για τα ζώα που ταξιδεύουν διεθνώς.


* 12. Πόσο κοστίζει;
Η τελική τιμή θα ορισθεί και κινοποιηθεί από τα Κτηνιατρικά Συνδικαλιστικά Οργανα.
Το ύψος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των σημαινομένων ζώων ανά ιδιοκτήτη και από το κόστος προμήθειας υλικών και εξοπλισμού από τους Κτηνιάτρους.


* 13. Το μέτρο αφορά και τα αδέσποτα;
Οχι, για τα αδέσποτα η νομοθεσία προβλέπει σύστημα σήμανσης με κολλάρα.


 

 

 

MicroChip που διαβάζουν την ανθρώπινη σκέψη!

Μετά από πειράματα χρόνων σε πιθήκους που τους εμφύτευσαν τσιπ στον εγκέφαλο η Αμερικάνικη εταιρία Cyberkinetics Inc. κατάφερε να πάρει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (Food and Drug Administration) για να ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμών και σε ανθρώπους.

Τα εμφυτευμένα τσιπ κατέγραφαν τη δραστηριότητας των νευρώνων του εγκεφάλου την ώρα που οι πίθηκοι κινούσαν μοχλούς. Τα σήματα που καταγράφηκαν με την κατάλληλη επεξεργασία αργότερα επέτρεψαν την μετακίνηση με την σκέψη του κένσορα στην οθόνη ενός υπολογιστή.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σύντομα θα αναπτύξουν την τεχνολογία που θα επιτρέπει τον χειρισμό ενός υπολογιστή με την βοηθής τις σκέψης και μόνο

::Εφαρμογές
Ασθενείς που βρίσκονται καθηλωμένοι για μακρό χρονικό διάστημα μετά από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο και είναι απόλυτα εξαρτώμενοι από την μηχανική υποστήριξη θα μπορέσουν έτσι να βελτιώσουν την ζωή τους.

πηγή

Και όμως είναι γεγονός...Μια πολύ πρωτόγονη έκδοση ενός χρήσιμου «αναγνώστη σκέψεων». Κι όμως η Guger Technologies, αυστριακή εταιρεία με εμπειρία στη νευροφυσιολογία φαίνεται πως παίρνει πολύ σοβαρά το ζήτημα των brain-computer interfaces και να που προσφέρει το πρώτο εμπορικά-διαθέσιμο βασισμένο σε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα ή ηλεκτροφλοιογράφημα.

πηγή

Αντε, βαρέθηκα πια να χρησιμοποιώ πληκτρολόγιό, το μυαλό τι το έχουμε

 

 

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας ακούσαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι είναι υποχρεωτικό σε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων σκύλων, να «εμφυτεύσουν» στα κατοικίδια ζώα τους ένα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα του ζώου. Αυτή η είδηση πέρασε στα «ψιλά» όπως λέγετε. Για το τι είναι αυτό το μικροτσίπ όμως ελάχιστα φρόντισαν να πληροφορήσουν τους πολίτες.


Ποια είναι η χρησιμότητα και ποιος ο λόγος ύπαρξης του νέου επιτεύγματος της βιομετρικής τεχνολογίας όπως ονομάζετε η κατηγόρια που ανήκει το Veri Chip; Αυτή είναι και η ονομασία του εμφυτεύσιμου κάτω από το δέρμα μικροτσίπ. Ας μη φαντασθεί κανείς ότι το τσιπάκι αυτό κατασκευάσθηκε από την Applied digital solutions για τα κατοικίδια ζώα.


>Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα χάραγμα εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που θα έχει το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του. (Αποκάλυψη 13:16,17)… Όποιος προσκυνεί το θηρίο και την εικόνα του και λαμβάνει χάραγμα εις το μέτωπό του ή εις το χέρι του, θα πιει και αυτός από το κρασί του θυμού του Θεού που, ανόθευτο, περιέχεται εις το ποτήρι της οργής Του, και θα βασανισθεί με φωτιά και θειάφι εμπρός εις τους άγιους αγγέλους και εμπρός εις το Αρνίον. Και ο καπνός του βασανισμού των θα ανεβαίνει εις αιώνας αιώνων και δεν θα έχουν ανάπαυσιν ημέρα και νύκτα όσοι προσκυνούν το θηρίον και την εικόνα του και όποιος λαμβάνει το χάραγμα του ονόματός του. Εδώ θα φανεί η υπομονή των αγίων οι οποίοι τηρούν τας εντολάς του Θεού και την πίστιν εις τον Ιησού. (Αποκάλυψη 14:9-12)

Το VeriChip κατασκευάστηκε από το παράρτημα της Applied digital, με την επωνυμία Digital Angel. Από το πρόγραμμα αυτό γεννήθηκε το VeriChip. Είναι ένας μικροπομπός (μικροτσίπ), του οποίου η εφαρμογή γίνετε ΜΟΝΟ υποδόρια δηλαδή κάτω από το δέρμα. Μέχρι πριν λίγο καιρό χρησιμοποιούταν μόνο σε ζώα, αυτό όπως ήταν αναμενόμενο άλλαξε και πλέον η χρησιμότητα του εστιάζεται κυρίως στους ανθρώπους. Ήδη αρκετοί άνθρωποι είναι σφραγισμένοι με το τσιπ αυτό. Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ. Ποια η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ του μικροτσίπ. Το VeriChip έχει μέγεθος μόνο μερικών χιλιοστών είναι στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού όπως λένε και οι κατασκευαστές του και εμφυτεύετε κάτω από το ανθρώπινο δέρμα με σύριγγα. Μέσα στο τσιπάκι υπάρχει μια κεραία. Αυτή η μικροκεραία καθιστά το VeriChip πομπό ο οποίος εντοπίζετε από δορυφόρο. Έτσι αυτός που το έχει κάτω από το δέρμα του παρακολουθείτε 24 ώρες το 24ωρο μέσω των δορυφόρων, και μπορεί να εντοπιστεί οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και αν βρίσκετε. Επίσης το μικροτσίπ αυτό εσωτερικά διαθέτει μια μπαταρία λιθίου και όπως μας ενημερώνει ο κατασκευαστής του Carl Sanders αυτή η μπαταρία φορτίζει από την θερμότητα που εκπέμπει το ανθρώπινο δέρμα. «Ξοδέψαμε 1.5 εκατομμύρια δολάρια μελετώντας σε ποιο σημείο του ανθρωπίνου σώματος να τοποθετήσουμε το τσιπάκι. Βρήκαμε ότι μόνο δυο είναι τα σημεία που ταιριάζει αποτελεσματικά, το ΜΕΤΩΠΟ και το στο επάνω μέρος του χεριού ειδικά του ΔΕΞΙΟΥ ΧΕΡΙΟΥ. Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα χάραγμα εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που θα έχει το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του. (Αποκάλυψη 13:16,17) Αυτή την ανατριχιαστική αποκάλυψη μας κάνει ο κατασκευαστής του μικροτσίπ Carl Sanders.

Το VeriChip εκτός από το ότι είναι μια τέλεια μηχανή 24ωρης παρακολούθησης έχει και άλλες λειτουργίες υποδούλωσης του κατόχου του. Μέσα σε αυτό το μικροσκοπικό μηχανισμό μπορούν να αποθηκευτούν πέντε «γκίγκαμπαιτ»(5 gigabytes), δηλαδή 5 δις σύμβολα περίπου, πιο απλά μέσα στο εμφυτεύσημο μικροτσίπ χωράνε κείμενα περίπου δυο χιλιάδων σελίδων! Όλες οι πληροφορίες που επεξεργάζονται οι δορυφόροι από ψηλά έρχονται σε επίγεια ραντάρ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ένας από αυτούς είναι και αυτός που εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει το «ψευδώνυμο» Το Θηρίο. Οι εκεί πράκτορες εκτός ότι μπορούν να εντοπίσουν τον οποιωνδήποτε φέρει το VeriChip κάτω από το δέρμα του και να τον βλέπουν ζωντανά και απευθείας, έχουν και τη δυνατότητα να διαβάσουν όλες τις πληροφορίες που έχει αποθηκευμένο το μικροτσίπ μέσα του για τον κάτοχο του. Αυτά που μπορούν να διαβάσουν μπορούν να είναι πάρα πολλά γιατί όπως προαναφέραμε το VeriChip μπορεί να αποθήκευση μέσα του κείμενα ως και 2.000 σελίδων. Σημειωτέον ο κάτοχος δεν έχει πρόσβαση να μάθει τα ακριβή στοιχεία που είναι αποθηκευμένα για το πρόσωπο του στο μικροτσίπ που φέρει υποδόρια. Όμως αυτοί που έχουν πρόσβαση μπορούν κάθε φορά να προσθέτουν ή και αφαιρούν διάφορα για τον σφραγισμένο χωρίς αυτός ποτέ να ενημερώνετε για τίποτα. Οποιαδήποτε συκοφαντική πληροφορία μπορεί να περιέχεται μέσα του χωρίς ο υποδουλωμένος πλέων χρήστης να μπορεί να κάνει το οτιδήποτε.

Με το εμφυτεύσημο κάτω από το δέρμα μικροτσίπ ο κάτοχος γίνετε κυριολεκτικά δούλος του. Πέρα από τις παραπάνω λειτουργίες του, το VeriChip κατασκευάσθηκε για να αντικαταστήσει πολλά από τα δημόσια και μη έγραφα του σημερινού πολίτη. Θα περιέχει μέσα του όλα τα στοιχεία της ταυτότητας του κατόχου, όπως επίσης το δίπλωμα οδήγησης, αυτό που ξέρουμε σήμερα σαν βιβλιάριο υγείας, ταξιδιωτικό διαβατήριο και το βασικότερο τον τραπεζικό λογαριασμό του κατόχου κ.α. Αυτός είναι ο κύριος λόγος κατασκευής και το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα της δημιουργίας του VeriChip, να γίνει απολύτως απαραίτητο για τον άνθρωπο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πραγματικότητα αυτό που από καιρό σχεδιάζετε. Μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ή αλλιώς CASHLESS SOCIETY. Το πρόγραμμα cashless society (κοινωνία χωρίς χρήματα) είναι ένα σχέδιο που προωθείται από την εταιρεία MONDEX. Το όνομα mondex δεν έχει άλλο νόημα από το ΜΟΝ που είναι το ακρωνύμιο του money που μεταφράζεται ως «χρήματα» και το DEX που με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι προέρχεται από την ελληνική λέξη ΔΕΞΙ. Δηλαδή MONDEX=ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ. Πως ακριβώς θα λειτουργεί μια χωρίς χρήματα κοινωνία; Με την κατασκευή του VeriChip πλέον δεν υπάρχει κανένα τεχνικό εμπόδιο.

Όπως είδαμε στο υποδόριο αυτό μικροτσίπ θα περιέχεται μέσα του και ο τραπεζικός λογαριασμός του κατόχου του. Πλέον δεν θα χρειάζεται κάποιος να έχει μαζί του μετρητά, θα πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ θα προμηθεύετε ότι θέλει φτάνοντας στο ταμείο θα βλέπει την ταμία να παίρνει το scanner της και με την ακτίνα λέιζερ να «χτυπάει» ένα-ένα τα προϊόντα στο Bar Code που πλέον όλα τα προϊόντα διαθέτουν και να βγάζει το άθροισμα της τιμής (όπως γίνετε και σήμερα). Αυτό που θα βλέπει μετά ο κάτοχος του VeriChip είναι την ταμία να παίρνει το ίδιο scanner και να το τοποθετεί στο χέρι ή το μέτωπο (ανάλογος που βρίσκετε το τσιπάκι) και αυτομάτως το κόστος των προϊόντων να αφαιρείται από τον τραπεζικό λογαριασμό του σφραγισμένου. Έτσι θα γίνετε κάθε συναλλαγή. Το αποτέλεσμα που γίνεται πλέον φανερό είναι ότι όποιος στο μέλλον και όταν καθιερωθεί το VeriChip δεν δεχτή να το τοποθετήσει κάτω από το δέρμα του δεν θα έχει την δυνατότητα να αγοράσει η να πωλήσει τίποτα. Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα χάραγμα εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που θα έχει το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του. (Αποκάλυψη 13:16,17)


Όπως είδαμε τα scanner διαβάζουν τα bar codes στα προϊόντα με την ακτίνα λέιζερ που διαθέτουν. Το κάθε bar code που πλέον αναγράφετε σε όλα τα προϊόντα αποτελείτε από έναν ραβδωτό κωδικό. Ο κάθε ραβδωτός κωδικός αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Οι αριθμοί αυτοί είναι φανεροί επάνω στο bar code και είναι διαφορετικοί σε κάθε προϊόν. Όμως ΟΛΑ τα bar codes έχουν τρεις ράβδους που δεν είναι φανερά αριθμημένοι. Έναν στην αρχή έναν στη μέση και ένα στο τέλος του barcode. Τους βλέπουμε στην επάνω φωτογραφία. Αυτά τα τρία δίπλα ζεύγη ράβδων ονομάζονται «ράβδοι φύλακες» και «λένε» στο scanner: το πρώτο πότε να ξεκινήσει το μεσαίο πότε να γίνετε ο διαχωρισμός και το τελευταίο πότε να σταματήσει να «διαβάζει». Αυτές οι τρεις διπλές ράβδοι σε όλα τα barcodes είναι τα ίδια και αμετάβλητα έχουν πάντα τον ίδιο αριθμό σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ράβδους. Ο αριθμός αυτός στον πρώτο μεσαίο και τελευταίο διπλό ράβδο είναι το 6. Επομένως αφού σε κάθε barcode υπάρχουν τρεις «ράβδοι φύλακες» κάθε barcode έχει κεκαλυμμένο επάνω του τον αριθμό 666. Κάθε φορά λοιπόν που το scanner θα «διαβάζει» το barcode και μετά το λέιζερ του θα το μεταδίδει στο μικροτσίπ που θα έχει ο κάτοχος του στο μέτωπο ή στο δεξί του χέρι, αυτόματα θα του χτυπάει και τον Αριθμό του Θηρίου 666 που έχει ήδη κάθε προϊόν μέσω του barcode επάνω του

Επίσης ο κάτοχος του VeriChip θα μπορεί να εντοπίζεται και από επίγεια μέσα. Στα κτίρια ήδη υπάρχουν, και στο μέλλον θα πολλαπλασιαστούν, συσκευές στις εισόδους τους έτσι ώστε αν κάποιος μπαίνει και διαθέτει το εμφυτευμένο μικροτσίπ με όλα τα στοιχεία και όλο το φάκελο μέσα του οι ανιχνευτές στην είσοδο τα διαβάζουν και η «ασφάλεια» του κτιρίου θα γνωρίζει όλα τα προσωπικά δεδομένα ονοματεπώνυμο διεύθυνση και ότι άλλο θα έχει γράψει ο εκάστοτε στην μνήμη του VeriChip για τον κάτοχο του.

Το τσιπάκι αυτό όπως μέχρι τώρα διαπιστώνουμε υλοποιεί την πλήρη υποδούλωση του ανθρώπου. Αυτή την στιγμή η εταιρία κατασκευής του η Applied Digital Solutions η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε Applied Digital το έχει προμηθεύσει σε χιλιάδες ανθρώπους και είναι ήδη κάτοχοι του VeriChip. Μόνο πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι στις Η.Π.Α επιτράπηκε δια νόμου πλέον η ελεύθερη εμφύτευση του στους ανθρώπους. Για να γίνει πειστική η εταιρία και να το εμφυτεύσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, έχει χρησιμοποίηση πολλά δολώματα για να το καταφέρει. Καταρχήν χρησιμοποιεί το ιατρικό άλλοθι. Ότι δήθεν με αυτόν τον τρόπο είναι ασφαλισμένη η υγεία του φορέα του VeriChip. Δηλαδή σε περίπτωση που θα ανέβει λόγου χάρη η πίεση ή θα έχει κάποια αρρυθμία στην καρδιά ο σφραγισμένος, θα χτυπήσει συναγερμός στα κεντρικά γραφεία με τους υπολογιστές μέσω του μικροτσίπ και θα ενημερώσουν τον σφραγισμένο για την κατάσταση της υγείας του. Ο κατασκευαστής του VeriChip όμως Carl Sanders δηλώνει πως σε περίπτωση που σπάσει η εξωτερική γυάλινη επιφάνεια του υποδόριου μικροτσίπ η μπαταρία λιθίου που διαθέτει εσωτερικά αν έρθει σε επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί όπως αυτολεξεί δήλωσε να προκαλέσει σοβαρά έλκη και εξανθήματα…..έτσι έγινε και τώρα πληγή κακή και γεμάτη πόνους εις τους ανθρώπους, που έχουν το χάραγμα και την σφραγίδα του θηρίου και επροσκύνησαν την εικόνα του. (Αποκάλυψη 16:2-3)

Για τον λόγο αυτό η FDA, ο αμερικάνικος ΕΟΦ (εθνικός οργανισμός φαρμάκων), ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ πως το τσιπ θα πρέπει να έχει χρήση «ασφάλειας» και «ταυτοποίησης» και ΟΧΙ ιατρικού βοηθήματος τινάζοντας το ιατρικό του άλλοθι και όλα περί ιατρικής κάλυψης στον αέρα. Ένα άλλο δόλωμα που χρησιμοποιεί η κατασκευάστρια εταιρία για να πείσει τους ανθρώπους να σφραγιστούν με το VeriChip,είναι το θέμα της ασφάλειας και την εξάλειψη του κίνδυνου από τις διάφορες απαγωγές παιδιών και όχι μόνο που κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα ανά τον κόσμο. Όμως οι σκοπίμως απληροφόρητοι και παραπλανημένοι πολίτες δεν γνωρίζουν το οριστικό και διαρκές φακέλωμα και τους κίνδυνους υγείας που θα έχουν με το τσιπάκι αυτό κάτω από το δέρμα τους. Είναι επίσης γνωστό ότι το VeriChip συγκαταλεγμένο στους RFID μηχανισμούς δηλαδή σους μηχανισμούς «ταυτότητας με ράδιο συχνότητα» θα μπορεί να επηρεάζει την υγειά του φορέα την σωματική όπως και την ψυχολογική. Οι περισσότερες μελέτες έχουν γίνει για αυτόν το λόγο. Δηλαδή για να δουν κατά πόσο μπορούν με αυτό το μικροτσίπ να προκαλέσουν ασθένειες σωματικές αλλά και ψυχολογικές σε αυτόν που το έχει κάτω από το δέρμα του. Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους κατασκευαστές του.Βεβαίως ο μεγαλύτερος κίνδυνος και η μεγαλύτερη συμφορά για τον σφραγισμένο είναι η αιώνια καταδίκη Του Θεού στην αιώνια κόλαση … Όποιος προσκυνεί το θηρίο και την εικόνα του και λαμβάνει χάραγμα εις το μέτωπό του ή εις το χέρι του, θα πιει και αυτός από το κρασί του θυμού του Θεού που, ανόθευτο, περιέχεται εις το ποτήρι της οργής Του, και θα βασανισθεί με φωτιά και θειάφι εμπρός εις τους άγιους αγγέλους και εμπρός εις το Αρνίον. Και ο καπνός του βασανισμού των θα ανεβαίνει εις αιώνας αιώνων και δεν θα έχουν ανάπαυσιν ημέρα και νύκτα όσοι προσκυνούν το θηρίον και την εικόνα του και όποιος λαμβάνει το χάραγμα του ονόματός του. Εδώ θα φανεί η υπομονή των αγίων οι οποίοι τηρούν τας εντολάς του Θεού και την πίστιν εις τον Ιησού. (Αποκάλυψη 14:9-12)

Βέβαια το δόλιο σχέδιο για την επικράτηση του εμφυτεύσημου μικροτσίπ έχει μεγάλη έκταση ραδιουργίας διότι θα είναι κάτι σχεδόν υποχρεωτικό αφού αυτός που δεν θα το έχει δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει τίποτα. Με αυτή την έννοια είναι σχεδόν υποχρεωτικό. Όμως αυτός που δεν θα θελήσει να σφραγιστεί θα είναι επίσης ελεύθερος να το κάνει αλλά θα υποστεί τις συνέπειες της φτώχιας και του κατατρεγμού. Είναι σίγουρα μια απόφαση που πρέπει με θάρρος να παρθεί. Τα προσεκτικά βήματα που γίνονται για αυτήν την υποδούλωση είναι αθόρυβα και σταθερά. Πολλά έχουμε ακούσει για τη συνθήκη που και η Ελλάδα υπέγραψε και είναι μέλος για να την εφαρμόσει, τη συνθήκη του Σέγκεν. Τη προβλέπει αυτή η συνθήκη; Όλα αυτά που περιγράψαμε παραπάνω. Όμως επειδή κατά τους «κυβερνώντες» είναι κάπως δύσκολο να επιβληθεί το υποδόριο μικροτσίπ, μέσω ραδιουργιών έχουν προβλέψει βήματα εξοικείωσης και προπαγάνδας. Σκέφτονται δηλαδή πριν την εγκαθίδρυση του μικροτσίπ κάτω από το δέρμα το σχέδιο τους να ξεκινήσει με την υποχρεωτική κατοχή μιας «Έξυπνης Κάρτας» (Smart Card). Μιας κάρτας/Ταυτότητας και αυτό πολύ σύντομα θα γίνει και στην Ελλάδα. Αυτή είναι η συνθήκη του Σέγκεν. Αυτή η κάρτα ταυτότητα που σύντομα θα είναι Πανευρωπαϊκά υποχρεωτική δεν θα είναι μια συνηθισμένη ταυτότητα όπως την ξέραμε. Για τον λόγο ότι θα έχει επάνω της και αυτή ένα μικροτσίπ με όλες τις ιδιότητες του υποδόριου μικροτσίπ VeriChip. Εκτός από τα προσωπικά στοιχεία ταυτότητας θα έχει και άλλες λειτουργίες όπως το VeriChip. Έτσι όταν θα χάνετε η θα γίνετε κλοπή της δεν θα είναι τόσο ανώδυνο όσο το να χάνει κανείς μια απλή ταυτότητα αφού επάνω της θα υπάρχει και ο τραπεζικός λογαριασμός το δίπλωμα οδήγησης και άλλα όπως ακριβός το VeriChip. Τότε θα πουν ότι από το να υπάρχουν όλα αυτά τα χρήσιμα δημόσια έγραφα σε μια κάρτα η οποία μπορεί να χαθεί ή να κλαπεί με αποτέλεσμα να χάνονται και όλα αυτά τα έγγραφα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του εμφυτεύσιμου κάτω από το δέρμα μικροτσίπ του VeriChip το οποίο έχει τις ίδιες λειτουργίες και ακόμα περισσότερες με την διαφορά ότι δεν μπορεί να χαθεί ή να κλαπεί. Με αυτόν τον τρόπο οι μάζες προθύμος θα σφραγιστούν.

Η Έξυπνη κάρτα θα είναι δηλαδή ο πρόδρομος του εμφυτεύσημου μικροτσίπ
Με έκπληξη ο κόσμος είδε το περιοδικό Standardization News, τον Φεβρουάριο του 1990 να δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή κοινότητα σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ένα χάραγμα αναγνώρισης ταυτότητας. Στην σελίδα 30 το δημοσίευμα αναφέρει:...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

 




Και τώρα... τσιπάκια;

Εκτός από servers, φαίνεται πως η Google βρίσκεται στα πρόθυρα ανάληψης έρευνας και εργασιών στην κατεύθυνση σχεδιασμού και κατασκευής chips, με άγνωστο, προς το παρόν, ρόλο και προορισμό. Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση περί αυτού, σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η πρόσφατη πρόσληψη πολλών μηχανικών που δούλευαν στην Digital Equipment Corporation, που δεν υπάρχει πια, για τον περίφημο επεξεργαστή Alpha.
Ήδη οι τεχνικοί της Google κάνουν εκταταμένες τροποποιήσεις σε servers που βασίζονται πάνω σε CPUs Opteron της AMD, ενώ μια ακόμη ένδειξη ότι η Google ίσως να εισέλθει στο χώρο των microchips, προέρχεται από το γεγονός ότι το υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος Eric Schmidt, υπήρξε στέλεχος της Sun Microsystems, η οποία έχει παρουσιάσει ειδικό microchip με σκοπό την καλύτερη ενεργειακή απόδοση ενός server. Η συνήθης τακτική της Google είναι να μην ανακοινώνει ευρέως το κόστος των επενδύσεών της ούτε τις κινήσεις της από άποψη εγκατάστασης νέων δικτυακών κέντρων, όπως έκανε πρόσφατα με μια τεράστια τέτοια εγκατάσταση στο Dallas των ΗΠΑ.
Είναι γνωστό ότι μερικά από τα πλέον σημαντικά πλεονεκτήματα της Google έγκεινται στο ότι σε μεγάλο βαθμό τα στελέχη της και το τεχνικό και ερευνητικό της προσωπικό προέρχονται από το χώρο της ακαδημαϊκής έρευνας: αυτό εξηγεί και γιατί πρωτοποριακές τεχνολογίες που βρίσκονται πίσω από τις υπηρεσίες του Google (χαρτογράφηση, έρευνα δεδομένων, γρήγορη δικτύωση, καλύτερη απόδοση servers), επί χρόνια δεν είχαν εφαρμοστεί και παρέμεναν στα χαρτιά, μέχρι που υλοποιήθηκαν από τους ανθρώπους της Google. Εϊναι γνωστό ότι πίσω από τη μηχανή έρευνας του Google υπάρχει δικό τους σύστημα αρχείων, το Google File System, ενώ για την απρόσκοπτη λειτουργία των servers έχει επινοηθεί ένα ειδικό σύστημα servers, το Google Work Queue, το οποίο επιτρέπει τον πολύ γρήγορο αναπρογραμματισμό servers ώστε να επιτελούν διαφορετικές λειτουργίες, ανάλογα με τις ανάγκες του δικτύου.